Staan er veel bomen op een klein oppervlak? Dan is het verstandig om deze bosbouw uit te laten dunnen. Bij het uitdunnen van bosbouw worden niet alle bomen verwijderd, maar wordt een deel van de bomen weggehaald. Hierdoor hebben de andere bomen meer ruimte om te groeien.

Waarom bosbouw uitdunnen?

Het klinkt misschien verkeerd om bosbouw uit te dunnen, maar soms is dit noodzakelijk. Staan er te veel bomen op een te klein oppervlak, dan is het een must om te investeren in bosbouw uitdunnen. In dit geval kunnen de bomen op het kleine oppervlak elkaar namelijk gaan verdrukken. Hierdoor gaan er meerdere bomen dood. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, want dode bomen vallen snel om. Bosbouw uitdunnen is dus niet slecht, maar soms noodzakelijk om het bos gezond en veilig te houden.

Bosbouw laten uitdunnen door een expert

Je kunt zelf bosbouw uitdunnen door enkele willekeurige bomen om te zagen, maar wij raden je altijd aan een expert in te huren voor deze klus. Een expert kan namelijk precies zien welke bomen het beste omgezaagd kunnen worden. Ook zorgt een expert ervoor dat de betreffende bomen op een veilige manier uit het bos verwijderd worden. Door een expert in te huren, wordt jouw bos gegarandeerd op de juiste én meest veilige manier uitgedund.

Wij hebben al jaren ervaring met het uitdunnen van bossen. Hoe de bosbouw er ook uit ziet: wij zorgen ervoor dat het bos gezond en veilig blijft door de nodige bomen te verwijderen. Ook betrekken wij jou altijd bij dit proces, zodat je precies weet wat er met jouw bos gebeurt. Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van bosbouw uitdunnen? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast het laten uitdunnen van de bossen is het ook mogelijk om voor nieuwe beplanting te kiezen. Hierbij worden oudere (vaak instabiele) bomen verwijderd en wordt er voor in de plaats nieuwe beplanting aangelegd. Deze optie wordt ook wel ‘bos verjonging’ genoemd. Hierbij is het van belang dat er goed gekeken wordt naar de manier van aanplanten. Het is natuurlijk van belang dat de nieuwe bomen wel voldoende zonlicht kunnen ontvangen.