Zon weren zonder je uitzicht te verliezen kan met UV werende folie. Als je een grote raampartij hebt waarmee je een schitterend uitzicht hebt op je tuin, dan wil je dit natuurlijk niet blokkeren met screens, zonneschermen, gordijnen of jaloezieën. Maar elke keer als de zon op het raam staat wordt het zo warm in huis en je bent bang dat je meubilair gaat verkleuren. UV werende folie biedt dan de oplossing. Deze folie wordt tegen je raam aan geplakt en vanaf dat moment houdt het de UV stralen van de zon tegen, maar niet het licht. Je verliest je uitzicht niet, maar het wordt binnen niet meer zo warm. We hebben hier de voor- en nadelen van UV werende folie op een rijtje gezet.

Voordelen UV werende folie

Er zijn een groot aantal verschillende raamfolies. Denk dan aan warmtewerende folie, aan isolerende folie, aan zonwerende folie en aan veiligheidsfolies. UV werende folie is hier ook één van. Kies je voor deze optie, dan profiteer je direct van een aantal belangrijke voordelen.

1. 99.9% van de UV stralen worden geweerd

Met UV folie worden nagenoeg alle UV stralen tegengehouden. Tegelijkertijd is het folie transparant en blijft het uitzicht hetzelfde. Dit is ideaal voor etalages, musea, overheidsgebouwen, kantoren en woningen. Als je meubilair, kleding en andere producten lang in de zon staan zonder bescherming, dan gaan deze verkleuren. Bepaalde materialen worden kwetsbaar en broos. Gebruik UV werende folie en dit risico vervalt.

2.       Het blijft binnen lekker warm of koel

De folie heeft een isolerende waarde en dat betekent dat het in de zomer binnen koel blijft en dat je in de winter warmte behoudt. Glas is natuurlijk een materiaal dat gevoelig is voor temperatuurverschillen en staat er bekend om veel warmte door te laten. Met deze folie ga je dat tegen en kun je dus ook geld besparen.

3.       Het is snel geplaatst en goedkoop

Misschien dacht je eraan om al je glas te laten vervangen voor UV werend glas? Dat kan, maar het is erg prijzig. Gebruik UW werende folie en je kunt je gewone glas behouden. Een goede specialist heeft het snel aangebracht en geeft je 10 jaar garantie. Folie is veel goedkoper dan glas.

Zijn er ook nadelen?

Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen te noemen van UV werende folie. Als je echt een groot verschil wilt maken en je glas wilt laten vervangen door hoogrendementsglas, dan zal je met folie niet hetzelfde resultaat bereiken. Daarnaast kan het, als het niet goed is aangebracht, vroegtijdig loslaten. Zorg er dus voor dat je een vakkundige specialist uitkiest en dat je een goede garantieregeling krijgt.

Kies voor UV werende folie

Als je de UV stralen tegen wilt houden en verder geen grote aanpassingen wilt maken aan je ramen en kozijnen, dan is UV werende folie ideaal. Behalve de bovengenoemde voordelen kan het ook gebruikt worden in combinatie met andere folies en houdt het de scherven bij elkaar als het glas breekt. Vele redenen dus waarom UV folie voor jou een uitstekende keuze kan zijn.